Glad påsk!

En glad påsk med mycket glädje, ljus och en och annan överraskning önskar jag er alla!
 
Själv hoppas jag att mitt lilla påskägg ska innehålla det jag längtar efter mest av allt i hela världen, ett litet embryo på tillväxt.
 
 


Kommentarer
Frejasmamma

Håller tummarna :) Undrar bara, OM du har testat pergotime innan du fick ovitrelle? Hur länge ? vilka doser ?

Varför funkade inte det på dig ? fick du äggblåsor ?

Sitter i pergotime träsket nu, min dr säger att en halv tablett räcker för mig. TROTS att jag idag började 3e dosen ( haft äggblåsor i rätt storlek varje gång) Och ägglossning enligt första prov.

Svar: Men om du får stora äggblåsor så funkar det ju för dig? Om du skulle öka dosen skulle du riskera för många äggblåsor = avbruten kur.Jo, jag provade Pergotime både enkel och dubbel men ingen reaktion alls, dvs ingen blåsa mognade. Körde tre omgångar Pergotime innan jag gick vidare till sprutor.
Tjejen bakom Kampen mot pco

2014-04-19 @ 22:06:49
Frejasmamma

Okej då förstår jag skönt för er att det nu funkar med Ovetrille :) ! DU verkar vara mera påläst en mig på pergotime :) Men du som kan det här, tänk om dosen ändå är för liten för att ägget ska lossna ? även om det är äggblåsor å allt. Hur länge ska man ta pergotime ? Min dr har aldrig tid för mina frågor :)

Svar: Pergotime påverkar inte ägglossningen. Pergotime gör att äggblåsan växer och mognar. Har ni tittat med vul om Pergotime gav någon mogen äggblåsa? Din läkare verkar lita på att den mogna äggblåsan du fick ska lossna av sig själv. Jag tar Puregon som får äggblåsan att växa och mogna, sen tar jag ovitrelle som ska få den lossna. Jag vet tjejer som bara tagit Puregon utan ovitrelle, dvs. de behöver hjälp att få äggblåsan att mogna men inte hjälp m ägglossning.
Tjejen bakom Kampen mot pco

2014-04-20 @ 20:25:00
Frejasmamma

Okej oj det trodde jag. Jo dom 2 ggr jag kollat så var första 2 lika stora i rätt storlek. Blev ingen graviditet. Andra gången då sänktes dosen från 1 tablett till en halv, då var det 2 ägg men ett som var i rätt storlek. Sen har jag tagit progesteronprov och som jag fattade det så har ägglossining visats på ett av proven, om det då var på kur 1 eller 2 det sa hon inte. Men nu sist så togs provet för sent ( jag fick äl tidigare än vad hon trodde ) och man kunde inte se om äl skett eller inte. Ska man lita på ägglossningstester ? Har det stämt för dig ? NU har jag börjat med kur 3 och på Fredag skulle dr kolla hur sekretet ser ut, då jag påpekat flera ggr att jag INTE har nått äggvite liknande sekret. Men utöver det verkar det som att jag bara ska ta pergotime utan kontroller nu.

Svar: Pergotime kanske kan stärka ägglossning också, för den som har det. Det törs jag inte säga så tvärsäkert egentligen.Då låter det som att det funkat hittills, utom kanske nu då?Jag har aldrig kört med äl-stickor. Fått höra att det inte funkar så bra för oss m pco, att den ibland visar stegring utan äl.
Tjejen bakom Kampen mot pco

2014-04-21 @ 00:53:23
Frejasmamma

Okej! Nej jag ska kräva blodprov vid varje kur:) Man vill ju inte ta pergotime mer än vad man måste;)

Svar: Blodprov görs väl efteråt för att se om det blev ägglossning?
Tjejen bakom Kampen mot pco

2014-04-21 @ 17:21:05
Frejasmamma

Jo,det jag menar :) typ 1 vecka efter äl ( hur man nu ska veta när den sker)

2014-04-22 @ 01:18:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kampen mot PCO

Drömmen om ett barn - äntligen gravid!

RSS 2.0