Efter VUL

Så har besöket hos gynekologen skett. Jag var där cykeldag 14. Med hjälp av ultraljud tittade vi om någon äggblåsa mognat. Tyvärr kunde vi inte hitta någon äggblåsa som var större än någon annan. Däremot hade jag visst spår av någon slags ägglossningsvätska vilket ska vara tecken på att en äggblåsa spruckit och ett ägg kan vara på väg. Det går inte att säga säkert. Hade jag varit där en eller två dagar innan hade det kanske synts. Så nu gäller det att hålla tummarna att en ägglossning ÄR på gång. Och såklart göra "det" så att det där eventuella ägget kan befruktas.
 
En fråga till dig som läser och som kanske själv tagit Pergotime:

Har du hört något om vätskan som kommer vid spräckningen av äggblåsor? Och om du hade spår av den på ultraljudet, betydde det att du ägglossade sedan då?

Nästa vecka ska jag göra blodprov som sist, och då kommer facit - ägglossning eller inte.
Jag har två dubbelomgångar kvar på apoteket att hämta ut så naturligtvis vill jag och älsklingen köra igen om den här gången inte går, för det verkar ju som att kroppen kanske svarar på dubbelkur. Jag stod över diskhon och tryckte i mig solrosfrön nyss, för att mata kroppen med E-vitamin. Lite fånigt kanske. Min aloe-vera-flaska är snart slut men syftet var ju att göra slemhinnan tjockare - det tycks inte ha hjälpt utan den var tunn precis som förra cykeln. Nåväl, den ökade min mättnadskänsla så jag tror att jag köper en till flaska och fortsätter dricka. Det ska ju vara bra för välbefinnandet, det där sköna ordet på något som ibland är svårt att nå.
To be continued...

Andra försöket - Dag 5 med Pergotime dubbelkur

Inga biverkningar än. Om jag känner efter riktigt mycket kan jag känna hur det ilar smått på höger sida i nedre delen av magen, "tjejmagen", så jag ska vara uppmärksam vad gyn säger ifall det faktiskt blir ägglossning - kanske är det någon slags aktivitet som sker där?
Jag frågade på FL, i en tråd för dem som lyckats bli gravida med Pergotime, om de känt några biverkningar den behandlingen där de befruktades. Jag fick bara ett svar och hon hade inte känt något. Så min teori om att det bara blir ägglossning ifall Pergotime gett biverkningar stämmer nog inte - det är nog mest ett tankespöke. Jag är inställd på att det INTE kommer lyckas - det är en metod för att skydda sig mot ett eventuellt negativt besked. Hellre ha låga förväntningar och bli glatt överraskad än ha höga förväntningar och bli besviken. Så jag planerar redan för nästa kur och hur jag ska gå ner i vikt tills dess. Något som ärligt talat går föga bra - det var tårtbjudning på jobbet idag och ikväll till middagen blir det potatis- och svampcheescake till biffen. Men det ska vara gott att leva också, väl?

Andra försöket - Dag 1 med Pergotime dubbelkur

Å så kör vi igen. Två tabletter till frukosten i fem dagar. Som hjälp på traven dricker jag två klunkar aloe vera morgon och kväll och ligger på spikmattan. Just två saker som jag läst ska förbättra livmoderhalsens slemhinnas tjocklek. Och så knaprar jag solrosfrön som snacks på jobbet. Det mättar, är gott och lätt att ha med sig, samtidigt som jag läst att det ska få ägget att fastna lättare. Inget av dem är något som gynekologen bett mig göra. Allt på eget bevåg. Med medföljande risk för negativ inverkan, icke att förglömma.

Dag ett gav som väntat inga tecken på biverkningar. Något vore ju trevligt att känna, men ägglossning kan det bli ändå.
Ingen mens emellan kurerna så det ska jag ta upp med gyn nästa besök. De oroar sig lite över det på Familjeliv, att jag inte får Provera som de andra pcoarna som äter Pergotime. Jag vill ju inte försämra mina chanser pga det, om det är en fördel att "blöda ur".
Tyvärr är jag pessimistisk just nu och tror inte att dubbelkur ger något heller. Det känns i magen på nåt sätt. Varför skulle jag lyckas med just det som jag så hett vill? En del får ju kämpa flera år, varför skulle just jag lyckas före dem?
Och sen svänger det. Istället myser jag. Tänk om min graviditet startar precis nu? Dag fem på graviditeten. Vecka 1.
Räknar ner dagarna till nästa gyn-besök...

Svar om blodprovet

Nu är första försöket att göra barn officiellt avklarat och avslutat!
Jag fick brev från läkaren i fredags om blodprovet. Jag hade ingen ägglossning den här gången och vi ska satsa på 2 tabletter. "Så blir det för de flesta" stod det. Liten tröst. Jag vet inte hur många kurer vi ska prova. Jag har läst att max tre kurer är rekommenderat pga. förhöjd cancerrisk. Men jag ska nog inte läsa så mycket, det sätter bara griller i huvudet på mig. Jag läste ju att 80 % får ägglossning på första försöket, antingen är jag en av de resterande 20 % eller så stämmer inte siffrorna riktigt.
I fredags fick jag även brev med en liten present i, jag har vunnit en tävling vilket jag hade glömt bort att jag deltagit i, så det blev en glad överraskning. Ett litet halsband var vinsten. En liten oväntad överraskning när det andra brevet mest var ett "jahapp".

Kampen mot PCO

Drömmen om ett barn - äntligen gravid!

RSS 2.0