... överhuvudtaget

Som jag anat, visar den inga tecken på att komma. Skönt att slippa men samtidigt känns det jahapp, när behagar den komma då? November? December? Eller kanske inte alls?
Tur att man har annat spännande att tänka på i övriga livet!

Inga tecken på mens

Dagen innan "BIM" och inga tecken på mens. När jag fick pillerblödningen hade jag alltid mensvärk kvällen innan. Så jag antar att min kropp inte följer den normala 28 dagarscykeln. Ingen överraskning...

Långt till "BIM"

Det känns trist att inte veta om kroppen tänker ge en menstruation den här månaden eller inte. Det vore så mycket enklare om jag hade en normal 28 dagars cykel.
Om det vore så, och min lilla app har rätt, beräknas jag ha mens om 7 dagar. Om allt var som det ska.
En del av mig vill så klart att den ska utebli, vara en BIM = beräknad icke mens, som i sin tur betyder lyckad befruktning. Men i brist på det vore det trevligt med mens. Som ett bevis på en fungerande kropp.
Tyvärr hyser jag inga större förhoppningar.
 
Jag har så många känslor i mig som tränger sig upp i tid och otid. Rätt som det är hugger det till i bröstet och jag tänker bara negativa tankar om att allt inom mig är sterilt och dött och grått som aska. Jag är så rädd att jag ska vara infertil. Det är min rädsla. Jag vet egentligen bara att jag har PCO-äggstockar och att jag har haft oregelbunden mens när jag inte ätit p-piller. Men så mycket mer vet jag inte om hur det påverkar min fertilitet.
 
Det känns som att oavsett om jag får en blödning i slutet av oktober eller inte, är jag i behov av ett läkarbesök. Någon som tittar lite med UL och tar ett blodprov och sedan berättar hur jag ligger till. Det är det jag vill veta. Hur jag ligger till. Vilka chanser har min kropp gett mig. Är det helt kört eller kan kroppen få ägglossning av sig själv? Och i så fall, hur? Jag fick diagnosen för snart sex år sedan, saker och ting kan ju ändrats. Det jag känner just nu att jag behöver allra mest är någon kunnig, lugn person som förklarar hur det ser ut och vad jag kan göra för att hjälpa min egen kropp. Någon som förklarar. För idag går jag bara och väntar på en mens som jag inte ens vet ska komma eller inte. Trist var ordet.

Tempen varje morgon!

Idag tog jag paus från Detoxdrickan eftersom min flaska var utlånad. Vilken huvudvärk jag fick! Märkligt. Det måste vara att jag druckit mycket mindre vatten än jag numer brukar (minst 1,5 liter). Men imorgon måste jag börja igen! Bara 10 dagar kvar nu.
 
Tempen
Jag har sedan 2 veckor tagit temperaturen för att se om det finns något intressant mönster att hämta. Jag tar tempen varje morgon det första jag gör när larmet gått. Tydligen går temperaturen upp vid ägglossning (även kallad ÄL-stegring) och sjunker vid mens alt. håller sig hög vid graviditetet.
 
Det är mycket spännande att följa sin kropp. Jag noterar även mina flytningar och markerar om något särskilt hänt, t.ex. om jag har mensvärk, ömma bröst eller hög resp. låg sexlust. Det känns faktiskt helt ljuvligt att lära känna sin kropp. Jag som aldrig riktigt haft koll, speciellt då jag aldrig haft regelbunden mens. Kryssa i de små mens-kalendrarna man fick i tjejpaketen från Libresse har aldrig givit mig något eftersom det var lite som när en tvååring lånat mammas läppstift - lite stänk överallt helt enkelt.
 
Tänkte visa hur "roligt" det kan se ut. Upp och ned, som en berg- och dalbana. Men något ska man väl kunna utläsa, åtminstone om några månader. Blomman längst upp betyder beräknad fertil period. Dropparna därunder betyder menstruation. Resten av symbolerna får ni klura ut själva, det riskerar bli så äckligt och privat annars, haha. Önskar att jag började mycket tidigare.
 
Programmet jag använder heter OvuView och är helt underbart enkelt och härligt att använda, särskilt för en person som jag som finner njutning i att föra statistik och se diagram uppenbara sig.
 
 
 

Kampen mot PCO

Drömmen om ett barn - äntligen gravid!

RSS 2.0