Gravid 38+0: Vecka 39!

Nu går jag in i vecka 39 och för varje dag som går närmar sig förlossningen - jag ser fram emot den med en skräckblandad förtjusning.
Barnmorskan ringde nu på morgonen och gav beskedet att mina värden var normala, så inga avvikande gallvärden. Dock kvarstår besvären med svullnaden/klådan. Men det är lugnande att det bara handlar om normala gravidkrämpor.

Igår var jag på stan. Passade på att göra ett ärende åt min ideella förening och träffade två kompisar på stan. Några timmar senare var jag helt slut och fick även en sammandragning. I kollektivtrafiken på väg hem erbjöd en vänlig kvinna mig sin plats, först tackade jag nej (det fungerade helt OK att stå och jag ville inte vara till besvär) men sen frågade hon igen och då nappade jag på erbjudandet. Insåg att jag med min stora mage fram och stora ryggsäck bak är mer i vägen än andra, dvs ytterligare en anledning till att sitta.

Efter att hållit igång hela gårdagen slår det tillbaka på mig idag. Mina fötter kliar och är svullna, jag är slö och seg med början på en snuva i kroppen, i form av lätt täppa och några nysningar. Det gråa vädret utomhus gör mig knappast piggare. Det positiva är att jag har många få måsten idag - behöver gå ut med soporna, ta en sväng till apoteket och slå in de sista klapparna. Resten av tiden kommer jag - och gör redan - tillbringa i soffan med benen i högläge. Är man höggravid i v 39 så är man...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kampen mot PCO

Drömmen om ett barn - äntligen gravid!

RSS 2.0