Gravid 13+4: Inför ultraljudet

Imorgon.Är.Det.Dags.

Ultraljud.

Jag är nervös, förväntansfull och livrädd om vartannat. Tänk om...

Nej, jag törs inte tänka varken bu eller bä.

Jag tjatar hål i huvudet på sambon och är ena stunden glad och uppåt, och andra nojig och pessimistisk.

Det blev blodpudding till middag för järnet. Vill gärna få i mig järn via kosten så länge som möjligt och undvika järntabletter. Än så länge känner jag inte av nån järnbrist men vem vet hur det blir.

Åååh. Lilla bebis, jag hoppas jag får se dig stöka runt därinne, vifta på armar och ben, se din pyttelilla nästipp. Du gör inte mycket väsen av dig för din mamma, därför är hon så ängslig, förstår du.

Imorgon efter jobbet... Jag lovar att återkomma med goda nyheter.

Gravid 13+3: Mage

 
 
Jag har svårt att se det själv, men jag har känt mig mer svullen om magen på sistone. Speciellt när jag ätit. Jag har ju "alltid" haft lite mage. Som första bilden (v. 11+1) visar ser jag vanligtvis ut pga. min pco där all övervikt i första hand samlas kring buken. Först i vecka 12 vågade jag börja fota mig för att kunna se små förändringar.
Så, varje ny graviditetsvecka tar vi ett foto på morgonen innan jag ätit frukost för att göra dem så jämförbara som möjligt. Och nu i vecka 14 verkar faktiskt magen ha blivit lite större? Jag står en aningen närmare kameran, men den ser mer utslätad ut och fylld än veckan innan?
 
Givetvis behöver jag fler veckor i rad för att kunna se ett bestående mönster, men det ska bli spännande att se om magen ser likadan ut nästa fredag eller kanske ännu större och rundare?
 
Men först ska vi ta oss igenom ultraljudet på tisdag. Det känns som att allt hänger på det. Om jag ser ett litet foster som mår bra och vuxit bra, med armar och ben och huvud, då törs jag kanske lita på att min kroppsförändring inte bara beror på viktuppgång... Och om det inte är bra, ja, då är det bättre att jag får veta det i tid istället för att vänta ända till augusti, som i sig känns som en evighet då man alltid vill njuta fullt ut av semesterledigheten och inte längta förbi den!

Gravid 13+1: UL bokat

Jaa... Jag kunde inte låta bli. På tisdag ska vi på privat ultraljud och förhoppningsvis stilla min oro en smula. Känns fjantigt att först gå i v 8+0, sen i v 13+5, och sen i v 18+5 ytterligare en gång (rul). Men möjligheten fanns, tiden passade bra, sköterskan ifrågasatte inte och kostnaden på några hundralappar är ett billigt pris att betala för att ge mig en lugn semester, om allt är bra vill säga. Skyller på att vi är en del av informationssamhället, att det är min första graviditet och att vi kämpade i 1,5 år med fertilitetsbehandling...

Gravid 13+0: Oro

Åsså kom vecka 14. Jag älskar verkligen att gå in i en ny vecka. Små stick påminner om att fostret växer. Matlusten är sisådär, jag har ingen "smak" för nåt, men jag äter med god aptit ändå även om jag blir mätt fort. Jag får håll vid revbenen och undrar om det är möjligt att bröstkorgen vidgar sig redan nu... Bah - knappast troligt...

Och så är jag nästan 70% säker på att jag imorgon ska försöka kolla möjligheten att få komma in på privat ultraljud i förtid. Det är nog lika bra för jag är rädd att oron för MA kommer lägga skugga över hela semesterledigheten annars...

Gravid 12+6: Växtvärk!

"Och du som säger att du inte har några symptom", retas sambon. Jag håller motvilligt med. Idag har brösten värkt vid minsta temperatursänkning. Tillbaka till vecka sex typ. Likadant med magen - sedan i eftermiddags har det molat som mensvärk och liksom dragit ner i ljumsken ut i benet. Mest på höger sida men nån gång även vänster. Imorgon går jag in i vecka fjorton och vad skulle passa bättre än en liten kula när jag vaknar på morgonen?

Gravid 12+5: Växtvärk?

Somnade på soffan framför sista avsnittet av Orange is the new black. När jag vaknade en timme senare hade jag plötsligt något som drog i ena sidan, i nedre delen av magen, ner mot ljumsken. Jag njöt av den dova smärtan men nu är det borta, det gick över när jag steg upp. Är det livmodern som vill upp? Komsi, komsi. För jag vill att det börjar hända nåt NU!

Gravid 12+4: Nedräkning

När man inte kan göra annat än bara räkna ned... till ultraljudet i augusti... och tills lill*n tittar ut...

Den översta till vänster är en widget från I'm Expecting, den till höger heter Countdown Widget och den understa heter rätt och slätt BabyCountdown.

 

 

 

 

 

Gravid 12+3: Undran

Hur mår du, lille skatt? Mår du bra? Får du i dig den näring du behöver, växer du som du ska, är allt väl? Jag önskar att du kunde ge ifrån dig ett tecken på att allt är bra... Jag är så orolig.

Idag fick två väninnor till veta. Chefen fick veta tidigare i veckan. Mormor fick veta att hon ska få ett till barnbarnsbarn till nyår och hon blev så rörd och glad. Det är så roligt men också nervöst att berätta en glad nyhet som denna. Puss på dig, lilla unge!

Gravid 12+0: Vecka tretton!

Vi klarade tolv veckor! Idag går vi in i vecka tretton, hipp hipp hurra. Jag googlar på när första fosterrörelserna kan kännas och får olika bud. Kan man känna det innan livmodern kommit upp ovanför blygdbenet? För i så fall lär det dröja, ovanför venusberget är min mage fortfarande platt när jag trycker - även om jag är kissnödig, då känns bara urinblåsan. Hoppas det händer under semestern, det är ju ett tag kvar, jobbar tom första veckan i juli innan det blir min tur.

Näe, ska man försöka få nåt vettigt gjort tro...?

Gravid: 11+6: 30% klart

 

30% av graviditeten har gått. Hur är det möjligt? Tog ett extra test imorse för att få det bekräftat och - ja, jag är fortfarande gravid.

Idag fick chefen veta. Hu, så nervös jag var. Men det gick ju såklart jättebra, med flera Grattis och Tack för att jag fick veta det i god tid. Efter sommaren, när magen förhoppningsvis vuxit, får resten av personalligan veta. Hen håller tyst.

Nu väntar jag på att sambon ska komma hem och laga fiskpanetter åt sin gravida tjej som ligger trött och full av huvudvärk.

 

Gravid 11+4: Krasslig

Kväll: Huvudvärk :( Aj aj aj, det bultar och det bankar. Lätt illamående, osäker på om jag behöver kräkas eller ej. Kanske börjar bli sjuk?

Lite kittel i magen men det räcker inte för att stilla min oro för att graviditeten stannat av. Jag är mitt i vecka tolv och jag mår i princip som vanligt. Med några undantag... Jag är lite mer känslosam och behöver mer närhet av sambon än vanligt. Drömde märkligt inatt om otrohet och jag var så olycklig. Jag är övertygad om att babyn gör mig mer bunden till min man så att han ska ta hand om mig och skydda barnet.

Igår låg jag och googlade på den (icke existerande) mammaledigheten i USA. Eller vad sägs om sex veckor lång härlig mammaledighet, tolv om man har tur och jobbar för ett större företag? Jag får nästan panik bara vid tanken på att lämna bort en två månaders baby och börja jobba! Känns nästan meningslöst att skaffa barn då? Jag som planerar att vara hemma minst 1,5 år. Tänk vilken lyx vi har här i Sverige, lagstadgad rätt att vara hemma, få dela på ledigheten med pappan, betalt och ha rätt att komma tillbaka till arbetet efteråt.

Nu ska jag dricka lite Pepsi som sambon hällt upp åt mig och hoppas att den lindrar krassligheten en smula.

Gravid 11+3: En pojke?

Roade mig lite med att förutspå barnets kön via den så kallade "kinesiska kalendermetoden", en mycket pålitlig, högst vetenskapligt belagd metod *blink*. Enligt den väntar vi en pojke. Vi får väl se =)
Har ni gjort några andra roliga tester? Vet att the baking soda test finns, den när kvinnan kissar i bikarbonat och avgör könet efter bubblet. Men det känns snuskigt, haha.

Gravid 11+3: Babybox

Första gratis babyboxen är beställd, från Babyproffsen/Babyland. Det finns så mycket och jag kan och bör inte beställa hem alltför mycket prylar, än är det tidigt, men fingrarna sprang över tangenterna och suget tog över - lite grann måste man väl få börja...?
 
Annars har det kittlats/ilat i nedre delen av magen, höger sida som vanligt. Det har kommit då och då under dagen. Det har inte känts mer när jag rätat på kroppen eller böjt mig framåt, utan suttit längre ned, strax över venusberget. Jag tar så tacksamt emot minsta lilla tecken på att livmodern växer. Stor som en grapefrukt ska den ju vara snart. Sen springer jag på toa så fort jag druckit vatten. Varje tidig morgon innan väckarklockan ljuder vaknar jag av att urinblåsan är sprängfylld. Under arbetsveckan har jag ungefär 20 minuter innan jag normalt kliver upp vaknat av att jag är kissnödig. Då är jag inte så nöjd. Men häftigt ändå med alla förändringar! Oj, nu känner jag hur det kittlas igen. Mer, ge mig mer! Och en liten boll som jag kan känna med fingertopparna, det vore så mysigt och lugnande.

Gravid 11+2: 200 dagar till bebis

Nu är det två hundra dagar kvar till beräknad förlossning. Lilla bebis. Än gör du inget väsen av dig, inte mer än att du gör din mamma lite tröttare. T ex ligger hon nu och tar en vila mitt på blanka eftermiddagen. Undrar när jag kan känna den lilla kulan när jag ligger på rygg? Undrar om magen kommer växa till sig under sommaren? Fler frågor än det finns svar...

Gravid 11+0: Inne i v 12!

  
 

Idag är jag piggare. Jag tog även en promenad som fram och tillbaka tog 1,5 timme efter jobbet. På to do-listan idag låg lämna blodprov så att BM vet hur mina antikroppar är (typ, är inte så insatt). Sånt har jag inga problem med, spruträdd är det sista jag är efter alla Puregonsprutor jag stuckit mig med. Nu är tolfte veckan ääänteliiigen här, nu ska vi bara ta oss igenom den så kan jag pusta ut ett halvt andetag i alla fall. Nära vännen fick ju missfall v 12+0 och det ligger lite i bakhuvudet. Finns inga garantier... Dock var jag nöjd på eftermiddagen när jag kände lite stick på höger sida av nedre magdelen, skulle de där "dragen" komma nu? Dragen i ligamenten som barnmorskan två gånger frågat mig om jag känt och låtit snopen och besviken när jag svarat nej? En liten stund, några få tillfällen kände jag nåt som skulle kunna vara det.

Annars får den här diskreta graviditeten mig att känna mig onormal och oroad för MA. Åtta veckor kvar till RUL. Snälla, låt mig få lite fler tecken; tecken på att den lilla lever, växer och mår bra djupt inne i magen min. Trött - det kan lika gärna vara sista rycket innan semestern. Svullen - det kan lika gärna vara att jag ätit för mycket. Sticken - kan lika gärna vara gaser.

Lite negativ men också positiv; inget tyder faktiskt på att hjärtat skulle slutat slå sen ultraljudet i v 9. Undrar om jag ska installera en till gravidapp...

 

 

Gravid 10+6: Uppsvälld

Puh... Efter middagen känner jag mig proppmätt och magen uppsvälld, det gör nästan lite ont av att vara så uppblåst... Bad sambon ta ett foto och så la jag på ett filter så ni ser konturerna av magen.
Imorgon innan frukost ska vi äntligen börja ta magbilder, dvs. på tom mage! Blir kul att dokumentera hur den växer och se när det faktiskt syns någon skillnad mot min vanliga rundmage.
 
 

"Om allt går bra..."

Hur länge kommer jag göra det tillägget egentligen? "Du ska bli moster - om allt går bra...". "I december blir jag mamma - om allt går bra...". "Efter vecka 25 kommer vi nog göra våra första inköp - om allt går bra...". När kommer jag våga lita på att det blir ett barn trots allt? Efter rul? Vid första sparkarna? Timmarna innan förlossningen? När bebisen ligger nyfödd på mitt nakna bröst? När det fyllt 18 och går ut gymnasiet?Det här är så himla svårt och ofattbart att begripa så jag överväger ofta att bara släppa tanken på att jag är gravid, förtränga allt tills vidare och bara leva på som vanligt tills den ger sig till känna. Fast då kanske jag råkar äta brieost... :/

Gravid 10+4: Härligt att berätta

En kollega fick veta idag. Hon vet att vi försökt men har inte varit frågvis, men idag när hon frågade hur jag mådde så hade jag svårt att inte flina och då var det bara att dra med henne in på ett rum och berätta. Det är så himla roligt att berätta. Jag vill inte berätta på annat sätt än öga mot öga för känslan är så härlig!

Om två veckor cirkus får chefen veta. Sen tar jag semester och hoppas på att komma tillbaka med rund mage.

Vi har förresten bestämt oss för att avstå KUB. Vi tillhör ingen riskgrupp och jag vet inte hur vi kommer kunna ta ett halvbra värde. Vi litar på att den mår bra och att rul i augusti i vecka 18 visar ett friskt barn. Visst dör jag av nyfikenhet - jag vill gärna gå på massa ultraljud - men det finns en vinst med att vänta till augusti och göra en stor glädjedag av det då. Så tänker jag, och alla gör vi som vi vill.

 

 

Gravid 10+3: Smaklökar på vift?

Jag känner mig inte det minsta gravid trots vecka elva! Det gör mig orolig. Lever du verkligen? Mår du bra därinne?

Den blivande fadern märker desto fler tecken. Köttfärsen vi gjorde till tacos i fredags smakade konstigt men det var bara jag som märkte det. Salladen jag åt idag var smaklös. Och det tydligaste av allt: Jag är inte det minsta sugen på choklad fast jag har liggande hemma (???)

En tillfällighet?

 

 

Gravid 10+1: Tröttis

Vecka 11 nu, tänk vad tiden går. Vi har berättat för min familj och de blev allihopa glada. Det blir en händelserik jul för oss alla. Mamma frågade nästan direkt om vi tänkt dela på föräldraledigheten rakt av och få bonus, men vi har inte räknat på det än, det beror på hur det blir med jobb och så. I nuläget vill jag vara hemma 1,5 år innan jag lämnar över till sambon men vem vet, jag kanske blir rastlös och vill börja jobba efter bara några månader. Vem vet innan man är där?

Jag är TRÖTT idag. Sömntuta. Min älskling föreslog att jag skulle ta en tupplur, jag tyckte det kändes fånigt kl 12 på dagen men han påminde om att jag är gravid och behöver vila. Han är så öm, min fina kille som snart ska bli far. Eller rättare sagt, han ska bli far om ungefär 208 dagar.

 

 

Gravid 9+5: RUL

Idag damp äntligen kallelsen till ultraljudet ned genom brevinkastet. 5 augusti ska vi dit och förhoppningsvis se ett friskt litet barn. Två långa månader. Jag längtar!

 

Gravid 9+3: Som en prinsessa

Jag mår bra, lite mer kissnödig än vanligt kanske men annars jagar jag symptom och går tomhänt hem. Tillhör jag dem som mår som vanligt större delen av graviditeten? När jag klagar på att jag inte KÄNNER nåt (!) skrockar sambon och menar att han ska påminna mig sen när jag får foglossning och svullna fötter och är stor och tung. Vecka tio och fortfarande har jag bara små känningar då och då som egentligen kunde vara vad som helst. Men så länge bebben lever och mår bra så fortsätter jag gärna må toppen resten av året!

Kampen mot PCO

Drömmen om ett barn - äntligen gravid!

RSS 2.0