Ömma bröstvårtor

Aj aj! Jag har så ont i mina bröstvårtor. Så fort jag nuddar dem gör det ont, trots tröja & behå som skydd! De är verkligen superömma. Så fick jag sist också, fast dagarna efter Ovitrelle. Sett till det ligger jag ungefär i samma fas som då, så ur en logisk synvinkel borde de ömma bröstvårtorna därför bero på ägglossning snarare än Ovitrelle eftersom känsligheten och rikliga, vattniga flytningar är det enda gemensamma. Synd bara att den här ägglossningen måste gå åt skogen... Det är mycket det som känns surt - alla sprutor som tagits och tid som lagts ned - allt för lite ömma tuttar och ännu mer väntan. Tålamod, var det nån som sa tålamod?
 
http://www.multi-mam.com/entity-file/entity/blog/field/image/instance/4/locale/1/download/0
Mys...!
bild från http://www.multi-mam.com/

Försök nr 5: Ingen graviditet den här gången...

Vi är lite ledsna nu, jag och Älskling. För tre dagar sen var det ju två äggblåsor som var på väg framåt... En på 11 mm och en på 13 mm. Idag när vi var på VUL hade dessa två tyvärr fått sällskap av kompisar. Det var minst 4 äggblåsor på 16-19 mm vardera. Och det är för riskabelt. Fyrlingar är visst inte en jättebra idé.
 
Så vi blev ordinerade avhållsamhet. Jag ska inte ta ägglossningssprutan Ovitrelle utan kommer få ägglossning på egen hand om några dagar. Sedan väntas mens inom en 3 veckorsperiod, och sedan är det dags igen. Förmodligen kommer jag få ta 50 IE några dagar längre än sist, så jag inte blir överstimulerad igen. Kroppen är mystisk, sa vi, jag och läkaren. Jag gjorde nästan exakt samma kur i maj och då fick jag en äggblåsa, nu fick jag fyra-fem.

Men fan! Jättetråkigt! Blev en varsin lunchmacka på Subway och lösgodis på Coop. Nu ser jag fram emot en lugn söndagseftermiddag där jag slickar mina sår. Nå, så deprimerad blev jag inte. Jag grät lite i bilen hem och kramade sambon lite extra hårt. Det var skönt att ha honom med som stöd, annars brukar jag ju gå på arbetstid själv. Men jag är också glad över att det blev för många äggblåsor hellre än för få. Det tyder ju på att det fungerar även om resultatet blev tokigt.
 
Nästa gång ska de banne mig bli EN äggblåsa! Tredje gången gillt, va?
 
http://veggiemaiden.files.wordpress.com/2010/04/golden-eggs.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://veggiemaiden.files.wordpress.com/2010/04/golden-eggs.jpg

Försök nr 5: Efter VUL nr 2

Så var vul nr 2 avklarat!
Nu på dag 16 har jag en äggblåsa på 11 mm och en på 9 mm samt några fler små som ännu är för små. Slemhinnan är fortfarande fin med sina 8 mm. Jag får fortsätta med 75ie några dagar till. Förhoppningsvis växer den ena på sig och blir de där 18-20 mm som den helst ska vara.
Läkaren tror inte att det blir risk för trillingar men för säkerhets skull har vi sexförbud tills nästa vul :)
"Kommer gå vägen denna gång", sa sambon, och tänk - det tror jag också!

Acne

Snart dags för återbesök och vaginalt ultraljud! Inget nytt under solen än.
Vill bara beklaga mig. Jag är på dag 14 med Puregon, nivå 75 IE och acnen som uppstår är märkbar. Finnar modell större som svullnar och gör ont. De ploppar upp i ansiktet, på halsen och i urringningen. Hyn är ojämn och blemmig. Det behöver inte bero på Puregonet men jag vill minnas att det var liknande sist också.
Sov så gott nu mina läsare.

Försök nr 5: Efter VUL

Dag 12 med Puregon, dag 16 i cykeln:

Det vaginala ultraljudet visade att jag har en äggblåsa på 9 mm och en tjocklek på slemhinnan på 8 mm vilket är lovande. Jag ska fortsätta med 75IE och se hur det utvecklas.

Vi småpratade lite, jag och doktorn, och han uppmuntrade mig att hålla modet uppe och ha tålamod. Jag frågade nämligen varför vi inte startade på 75 direkt eftersom jag precis som sist fick öka från 50 till 75IE. Men han förklarade att man ska öka sakta för att inte riskera överstimulering.

"Men du är ung och har jättefina äggstockar!" sa han vänligt. "Det är ju inte säkert att det blir graviditet bara för att det blir ägglossning. Du måste ju få några gånger på dig. Men jag ser ett ljus i tunneln. Jag är övertygad om att det kommer fungera för dig."

Det kändes skönt att höra honom säga det. Att jag bara behöver hålla på med det här några gånger så blir det en bebis. Jag ska vara tålmodig och optimistisk, ni får gärna hjälpa mig och fylla på det där tålamodet som aldrig tycks riktigt räcka till.

Försök nr 5: Höjning

Det blev en väntad höjning till 75IE då ingen märkbar skillnad syntes på VUL.
Så ikväll blir det sjunde dagen med 50, och imorgon höjs dosen ett snäpp.

Försök nr 5: Dag 6 med Puregon

Ingen PMS. Jag har haft en bra helg med nära och kära. Ska på VUL imorgon och se om doseringen 50IE gett något resultat. Gissar på att jag behöver höja till 75IE som sist. I kroppen känns inget förutom små, eventuellt inbillade stick i magen nu under kvällen, och så har jag flytningar som jag hoppas är mellanspelet inför en ägglossning.


http://www.i-am-pregnant.com/images/pcos2.jpg
En pedagogisk bild från http://www.i-am-pregnant.com som visar hur PCO-äggstockar skiljer sig från vanliga äggstockar.

Försök nr 5: Dag 1 med Puregon

Med lite stöd från sambon om hur sprutan ska monteras ihop så lyckades jag byta ut den gamla ampullen mot en ny, sätta i en nål och injicera mig i hullet med 50 enheter Puregon! Okej, jag erkänner, en apa hade klarat att sätta ihop den där pennan. Men det är lite nervigt, jag vill ju inte göra något fel. Krossa ampullen eller spetsa mig med 300 i ett smack liksom.
Men nä - det gick bra! Nu får vi se om något aktiveras därinne, ser fram emot kroppens reaktioner nu!
 
 

Min vikt

Det har hänt något på ett år som jag inte riktigt förstår. När vi började försöka göra barn vägde jag runt 64 kg till mina dryga 160 cm. Det är ganska normalviktigt, på gränsen till övervikt.
 
Jag återupptog träningen på gym i samband med att jag slutade med p-piller. Jag har alltid varit en godisgris men periodvis har jag minskat på det och i perioder har jag ätit något av godis, glass, kakor och skräpmat varje dag. Men jag har ätit ungefär likadant hela livet.
 
Därför förvånade det mig att jag långsamt ökade i vikt även under veckor där jag tränade 1-3 gånger i veckan. Jag vägde plötsligt 67-68 kilo. Av olika omständigheter slutade jag gå på gymmet. När jag slutade träna tog det lite skruv och under de senaste månaderna har jag ökat till min maxvikt 73-74 kg! Det går åt helt fel håll eftersom jag vet att övervikt och framför allt viktuppgång försämrar chanserna att bli gravid. Man ska ju helst gå ned några kilon för att kicka igång sin mens. Och då helst med lchf eller GI eftersom en PCO-syster ska äta som en diabetiker för bästa resultat (enligt de flesta artiklar, nyhetsbrev och sajter på ämnet).
 
Jag har nu under de senaste veckorna försökt gå ned i vikt genom att minska på kalorierna (just nu passar det mig bättre än lchf) men tyvärr bommar jag ganska ofta och äter för mycket genom att jag småäter mellan måltiderna, och nu ligger jag stadigt på 69,9-70,1 kg. Det känns ju kasst att jag inte klarat att gå NED i vikt eller åtminstone stå kvar på samma, istället har jag gått UPP i vikt sen vi bestämde oss för att försöka. Varför är det här med viktnedgång och bibehålla vikten så svårt för mig och så många av oss?! Det är ju en sådan viktig faktor för att lyckas bli gravid.
 
 

 
Slänger förresten in en bild på mig, om ni är nyfikna :)
 
Såhär ser den ut, min kropp,
som jag skriver så mycket om
i den här bloggen  -->  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hämta ut Puregon

Idag ska jag hämta ut Puregon och så blir det spruta ikväll! Synd att fästmannen inte är hemma då, så måste jag göra det på mig själv och det är lite pirrigt. Känner mig osäker på hur man gör i ordning sprutan också så ska nog be om hjälp av apotekaren. Tyvärr brukar de vara dåligt insatta i sprutor har jag upptäckt. Jag frågade något sist och farmaceuten började kolla på datorn och mumla och tveka så jag blev otålig och sa nåt i stil med "jo men så är det säkert! Jag kör på det!" bara för att komma därifrån. Förstår att de inte kan allt om specifika läkemedel, men spruthantering...?
Äh, ska inte låta sur nu. Jag är glad - jag ska ju få börja spruta igen! Hoppas det bara tar en vecka den här gången att få en stor fin blåsa (och helst två... hehe...) som sedan resulterar i en fin härlig ägglossning som i sin tur genererar ett litet barn!!!
 
http://media.renewmag.se/2012/07/apoteket_ny445.jpg
 

Sprutstart på onsdag

Och så dröjer det ÄNNU längre tid innan jag kan få min efterlängtade bebis! På onsdag blir det sprutstart eftersom det måste passa med återbesök/VUL. Om jag skulle börja idag måste jag komma in på helgen vilket inte går. Så det blir Puregon på onsdag och träffa läkaren i början av nästa vecka för att se en eventuell fortsättning, förmodligen en höjning till 75ie som sist.
 
https://www.madison.k12.wi.us/files/Calendar_0.jpg
bild snodd från https://www.madison.k12.wi.us/files/Calendar_0.jpg

Resumé - 1 år

September 2012
Slutar med p-piller
Resultat: Ingen menstruation efter sista p-pillerblödningen (ingen mens resten av året)
 
Januari 2013
Försök 1 Pergotime enkelkur
dag 1-5: Pergotime 50mg
Dålig hy, äggviteflytningar, tunn livmoderslemhinna (symptom)
Resultat efter blodprov: Ingen ägglossning (ingen mens)
 
Februari
Försök 2 Pergotime dubbelkur
dag 1-5: Pergotime 100mg
dag 14: spår av ägglossningsvätska på VUL (symptom)
Resultat efter blodprov: Ingen ägglossning (ingen mens)
 
Mars
Försök 3 Pergotime dubbelkur
dag 1-5: Pergotime 100mg
dag 14: hugg i magen (symptom)
Resultat efter graviditetstest: Ingen graviditet (ingen mens)
Remiss till fertilitetsmottagning
 
Maj
Mellan försök 3 och 4 Provera
dag 1-10: Provera
dag 9-18: Mens 6+2 dagar (paus mitt i med spottings)
Äggledarspolning
 
Försök 4 Puregon
dag 1-7: 50ie Puregon
dag 8-16: 75ie Puregon
dag 10: Små hugg (symptom)
dag 12-15: Rikliga flytningar (symptom)
dag 12: slemhinnan 5,5-8mm på VUL
dag 16: Äggblåsa mäter 16 mm
dag 17: Ovitrelle
dag 18-22:ömma bröst (symptom)
dag 22-25: lite illamående, hängig, ljusbruna flytningar, illamående (symptom)
dag 26-31: spottings (symptom)
dag 32: Mens
Resultat: Ingen graviditet
 
Augusti
Inför försök 5
dag 1-10 Provera
dag 7-12: spottings/bruna flytningar, mensvärk, PMS (symptom)
dag 13: Mens
 
September
Försök 5 Puregon

Försök nr 5: Mens!

Knappt hade jag skrivit mitt inlägg så kom mensen! På dag +3 efter Proveran (10 tabletter). Jag har mensvärk, känner mig snuvig med halsont, städning ligger på dagens schema och grannen borrar så jag inte kan spela musik - men vad gör det, för nu kan jag starta med Puregon på måndag!

Försök nr 5: I väntan på vad då?

Ja, vad väntar jag på egentligen?
Det är +3 dagar sedan jag tog sista Proveratabletten. Sedan flera dagar har jag haft spottings/bruna flytningar. Ingen mens. Sist fick jag det ganska snabbt efter Proveran, nu tycks den späs ut till nåt halvdant, jag går runt med lite oregelbunden molvärk och tror att mensen är på ingång när som helst. Jag ska se om mensen kommer i helgen, annars måste jag ringa eller maila sköterskan och fråga om jag ändå ska börja med Puregonsprutorna. Vill ju inte behöva vänta länge i onödan på att eventuellt få min ägglossning.
Så jag går och väntar på nästa steg. Förhoppningsvis får jag klartecken redan på måndag att börja spruta! Och då börjar kontrollerna för att se hur äggblåsorna utvecklas. Spännande!

Försök nr 5: Provera dag 7

 
I morse när jag tog min sjunde Proveratablett av tio blev jag orolig, arg och besviken - jag fick mensvärk/stickningar och mörka flytningar/spottings!
Jäkla kropp, du är inte alls i fas, tänkte jag då ilsket.
Under dagen försvann dock stickningarna i magen och även flytningarna. Så jag hoppas mensen kommer som den ska om en vecka. Humöret som jag har kring mens är däremot kvar. Fy så irriterad, otålig och ilsk jag varit i helgen! Ett riktigt PMS-monster. Jag har dessutom ätit och druckit alldeles för mycket onyttigt idag: lösviktsgodis, mockarutor (kaka), korv med bröd, 1 liter läsk och choklad. Plus en skiva formfranska med marmelad till frukost. Passar ju utmärkt till min önskade viktminskning inför nästa fertilitetsbehandling... Jaja, det var iaf gott! :D Hej på er!
 Bilden från: http://matochbarn.wordpress.com/2011/09/22/pms/
 

Kampen mot PCO

Drömmen om ett barn - äntligen gravid!

RSS 2.0