Gravid 18+0: Vecka 19

Jag kan ha mina jeans som jag köpte innan sommaren. Kände hur besvikelsen rann genom kroppen. Har min mage inte vuxit alls? Visst sväller den efter maten men såhär timmarna efter frukost verkar den normalstor igen. Jag går in i vecka 19 idag och det känns bara sååå tråkigt att allt nästan är precis som vanligt.

 

Trött är jag dock idag. Fick måla lite och det piggade upp mig en smula. Sedan, både idag och igår har jag plötsligt fått ökade vattniga flytningar som gör mig orolig för att jag fått en släng av inkontinens. Lyckligtvis är det inte så, men det är mindre trevligt.

 

Det här med föräldraledighet har jag funderat på och räknat på. Jag gillar Försäkringskassans verktyg på sin hemsida men det svåra är att veta hur länge man vill vara hemma, nu när det är första gången. Om jag tänker mig vara hemma mer än ett år, kommer jag klättra på väggarna och sukta efter jobbet, eller hur kommer det vara? Sedan måste ju vi räkna hur mycket vi behöver för att klara oss ekonomiskt. Det är inte heller så lätt. Jag är nyfiken på hur ni andra resonerar?

Gravid 17+6: 45% har passerat

45% av graviditeten har passerat. Snart har vi gjort hälften. Jag mår fortfarande bra. Lite grann "molvärk" på höger sida nedre delen av magen. 9/10 gånger som jag är öm är det på höger sida, nedre delen av magen, undrar varför? Annars har jag varit väldigt smidig idag och kunnat bära både brädor och lyfta upp verktyg från marken utan den där obehagskänslan jag fick förut i magen av tyngre rörelser och lyft. Det gör mig glad för det är kul och avstressande att hjälpa sambon med hans sommarprojekt. Samtidigt som det är angenämt med de små tecknen på att min kropp förändras och att det finns nåt därinne.

Gravid 17+5: Fortfarande inga sparkar

Finns det verkligen en växande bebis på 13 cm och 150 gram i min mage?? Jag känner att det spänner ytterst dovt i magen idag men det "hårda" jag känt på sistone till min stora lycka verkar ha sjunkit tillbaka. En intressant grej är dock att vid orgasm blir livmodern (?) alldeles hård och spänd, något sånt har jag bara läst om men inte upplevt själv förrän nu!
Lilla unge, jag antar att du har det så ombonat och mjukt därinne att alla dina rörelser och kullerbyttor dämpas. Om en vecka får vi äntligen en ordentlig genomgång av dig från topp till tå och jag längtar, nåt mer bevis måste jag ju få på att du lever nu när du är så skyddad och hemlig i ditt gömställe.

Gravid 17+4: Var är bebisen?

Sambons brorsbarn, 5 år:
- Var är bebisen?
- Den är fortfarande i min mage.
- Jaha. Jag trodde ni hade den hemma och att nån passade den...

Hehe, jag kan lova att får jag en bebis släpper jag inte ifrån mig den på lääänge!

Gravid 17+4: Länk

http://tankaravtuss.wordpress.com/2013/09/03/tjock-gravid-och-valmaende/
Det här är vad jag kommer få se fram emot. Läs och le.

Gravid 17+3: Namn

- Albin?!

- Näe...

- Fingal är väl coolt??

Sambon satt på knä och jobbade och jag assisterade. Samtidigt kastade jag ur mig namnförslag ur minnet. Till slut sa han utan att lyfta på huvudet:

- Vi har ju redan bestämt namn?

- X?

- Ja.

- Och på en flicka...?

- Y.

Jag fnittrade förtjust. Tidigare under semestern hade vi faktiskt kommit överens om två namn, ett flicknamn och ett pojknamn som vi båda gillar. Ändå har jag min vana trogen funderat vidare för att ha lite som back-up.

Men ja. Vi har ju bestämt oss. Nu ska bara lill*n komma ut så vi får se om namnet passar. Jag ler för mig själv. Än håller vi de två namnen hemligt. Sen får hela världen veta =)

Gravid 17+2: Byxknapp undanbedes

Såhär får arbetsbyxorna sitta för att inte trycka emot magen (= aj aj).
Det är tur att det är sommar nu när man bara är lite svullen och inte behöver mammabyxor riktigt än. Vädret är perfekt för kjol, klänning och mjuka leggings.

Gravid 17+1: Öm

Inne i artonde veckan och fortfarande lika otålig och ivrig på tecken. Ibland ömmar det på ett visst ställe, speciellt när jag böjer mig fram tex för att knyta skorna. Sambon har känt efter med handen och lagt örat emot för att lyssna efter fosterrörelser som man tydligen kan - men inget ännu. En kompis mamma sa att det är jättetidigt än och att det normala är efter vecka tjugo. Jag vet att det går tidigare men det är en tröst. Om elva dagar ska vi på ultraljud. Jag längtar men det betyder också att jobbet drar igång då vilket ger mig lite lätt måndagsångest, det känns som att höstens väntan kommer göra mig sjukt omotiverad :/

Gravid 16+6: Känslostormen

Semestern fortsätter mysigt ihop med svärsläkten på landet. Idag när jag gav mig på att gräva och dona fick jag plötsligt känningar i magen, det kändes så obekvämt och obehagligt så jag avbröt. Det stör lite att krämporna kommer nu när man som minst vill ha dom. Men naturligtvis angenämt att känna av graviditeten! Igår tror jag stora känslostormen anföll mig. Jag fick ångest men kunde inte sätta fingret på orsaken. Låg i sängen och hulkade och sambon fick hålla om mig som ett litet barn och trösta och vänta ut. Något är nog att vi har ju berättat för väldigt många och allt fler blir det. Och jag är fortfarande orolig över att något ska hända, att ett barn verkligen är för bra för att vara sant. Det blir också väldigt många att ge ett dåligt besked till. I min storm blev den oron stor och ohanterlig likt en mardröm och beblandades med suddiga andra svarta moln och på morgonen var jag svullen i ansiktet av gråt och dålig sömn. Var lite nedstämd under förmiddagen men sedan har jag haft annat att sysselsätta mig med. Som att i duschen klämma fram mer bröstmjölk, hihi.

 

Imorgon går vi in i vecka aderton!!!

Gravid 16+2: Rund

Mysigt att titta ner på en rund mage som givetvis sväller lite extra av min halvliggande position.
Gravid 16+1: Inköp

Jag och sambon var i ett köpcentrum och hittade lite babykläder på Primark. Jag köpte ett par svarta mammabyxor för 15 € som jag gissar att jag kommer kunna börja ha när jag passerat v 20.


Pyjamas 3-pack, 10 €Kortärmade bodies 7-pack, 10 €

Gravid 16+0: Vecka 17

Ny vecka! Jag går in i v 17 med stora förhoppningar om att snart känna fosterrörelser. Magen tycks ha svullnat och är lite rundare än vanligt och jag har svårt att passera en spegel utan att titta hur magen ser ut, lägga en hand på eller under och låtsas att en bebis större än en avokado ligger där. Men än känns magen bara större av alla sötsaker jag får i mig under semestern: choklad, dadlar, nötter, glass m m. Under vecka sexton upptäckte jag bröstmjölken, nu förväntar jag mig fler upptäckter (läs sparkar). Välkommen vecka sjutton!

Gravid 15+6: 60% kvar40% av graviditeten har nu passerat utan att lilla avokadostora bebisen gör minsta väsen ifrån sig. Jag mår bra om än humörsvängningar (ena stunden gnällig, andra arg och irriterad, sen nedstämd och sen glad). Några dagar kvar på semesterorten innan vi åker hem igen. Jag ska just till att göra en lunchsallad åt oss (jag vet, klockan är fem men vi skjuter på allt här) och lovar att skriva mer när det hänt nåt.

Gravid 15+1: Råmjölk

Ur gravidappen: "Råmjölk, s.k. kolostrum kan bildas redan nu. Det är en klar vätska och kan komma ut från bröstet om du klämmer.".
Det vill jag testa, tänkte jag och klämde till runt ena bröstet och genast kom en klar droppe vätska ut ur högra bröstvårtan! Häpen och fnittrig sprang jag ut till sambon i trädgården och drog oblygt fram brösten och ropade titta, titta, men tyvärr kom det inget mer hur mycket jag än tryckte och masserade. Jag som ville visa... Men nu vet jag att det är på gång och det gör mig fascinerad och nyfiken på kroppens alla förändringar. Läckage betackar jag mig dock för, så jag ska inte dansa bröstmjölksdansen alltför yvigt.

Gravid 15+0: En ny vecka

Nu är jag i fjärde månaden. Tredje har passerat och jag har hittills haft en mycket enkel graviditet. Ingen mage än (förutom när jag äter, nomnomnom, då sväller den som vanligt). Lite piggare tycker jag dock allt att jag är. Jag hoppas att jag gått in i den energirika fasen nu, det har varit så tråkigt att somna tidigt på kvällen och missa sambons sällskap.
Semestern fortsätter och jag njuter av ledigheten, samvaron med sambon och tanken på att ännu en graviditetsvecka passerat. Ledigheten ger många tillfällen att smeka magen och undra hur den lille mår, prata graviditet/bebis/barn med karln och förvånande nog även starkt överväga att ändå ta reda på kön, pga nyfikenheten som river i mig. Jag har en liten växande känsla för att det blir ett visst kön, och är ivrig att få veta om jag har rätt eller inte. Men än är inget bestämt, det är en månad kvar till ultraljud, jag kan hinna ändra mig igen tror (och av erfarenhet vet) sambon.

Gravid 14+3: 30 ℃ varmtRandigt gifter sig snyggt med en gravid mage. Här njuter vi av vår semesterresa, vi för en riktig avslappnad tillvaro här i värmen med ljudböcker, tidningar och pooldopp.

Imorse bad jag sambon känna om han känner någon "mage". Mycket riktigt - eftersom jag var kissnödig trycktes livmodern fram och det kändes som nåt hårt och runt som började vid venusberget och slutade strax under naveln. Hade det varit urinblåsan hade det tryckt på och varit obehagligt, visst? Tyvärr sjönk den tillbaka när jag hade kissat men jag hoppas att den snart stannar här framme så jag kan känna den jämt!

Gravid 14+0: I lyckoruset

Ny vecka!!! Vecka 15 - hur coolt är inte det? Jag är fortfarande i lyckorus sen i tisdags och även om det här jobbtrasslet fortfarande är ett grått moln på himlen så är det som att det inte riktigt tränger in. Jag bryr mig inte fullt ut helt enkelt, som jag säkerligen hade gjort ogravid, då hade jag grämt och ältat tio gånger mer. Jag går på semester imorgon och en härlig resa väntar med sambon. Min chef vet ju att jag väntar och det är lite underligt men mysigt att hon är den jag utbyter erfarenheter med på jobbet (min kollega som fått veta har gått på ledighet). Chefen är alltså den som viskande frågar hur det gick på ultraljudet för att ingen annan ska höra och jag viskar tillbaka och sedan ler vi när vi pratar om första gången man ser sitt barn på skärmen för det är så himla häftigt. När vi ses igen kommer magen ha vuxit är hon säker på. En månad kan det hända mycket på. Åh, vad jag ser fram emot att ha en mage som alla ser är en gravidmage och inte bara en ätit-för-mycket-Ben-&-Jerry-glass-mage.
 
Förresten, jag antar att jag gått in i andra trimestern nu? Olika ställen säger olika. Enligt min gravidapp (Babygruppens) börjar trimester 2 nu, dvs. from v. 15 så jag går på det. En del säger 13 och en del 14 så då är jag på det torra nu då vilket som.
 
Andra trimestern... vilket också betyder att en ny kategori här på bloggen skapas: Gravid: Andra trimestern. Jag kan knappt tro det, att jag kommit så långt som till andra trimestern... jösses Amalia...!

Gravid 13+6: Tack

Tack alla för all glädje och generositet ni visat! Jag hade en sugig dag på jobbet där jag fick hantera en besvärlig sak som tyvärr fortfarande inte är löst, och då är det värmande att se alla era glada inlägg. Jag tar lätt hem jobbet när sånt händer, och då får jag öva mig på att fokusera på det som är viktigast i mitt liv just nu vilket inte är en händelse på jobbet. Utan just nu vetskapen om den lilla minigrodan jag bär i min mage. Jag känner regelbundet små stickningar i nedre delen av magen och nu vågar jag koppla dem till min växande livmoder. Jag upprepar: ljuvligt!

Gravid 13+5: Ultraljud

Den lever, den mår bra, den till och med vinkar!
 
Vår lilla bebbe, vad du är söt! Jag var så nervös ikväll (hade fått en tid sent) och när mötet precis som vid förra ultraljudet blev försenat började jag grina av nervositet och spänning. Tio minuter över tiden fick vi äntligen gå in. Sedan började festen!
 
83 mm lång och redan en riktig mini-människa med ryggrad, nästipp och fingrar. Vi fick se hur den lille förde ena handen mot munnen. Och hur den höll båda händerna i luften likt en boxare. Den lilla rumpan var så söt och jag skrattade till flera gånger av lycka så att hela bilden skakade.
 
Tänk att en sån liten varelse kan göra en så lycklig! Vi fick med oss 19 bilder, varav en del var riktigt tydliga och visade en liten mini-bebis i profil.
 
Vår lilla apa - med ena handen i luften över bröstkorgen
och så de små benen hopkrupna som en groda.

Här ser den lite otäck ut, som en alien!
 
Jag ångrar inte en sekund att jag bokade ett privat ultraljud - nu kanske jag kan börja ta till mig att det faktiskt är en liten bebis därinne och att vi ska bli föräldrar till ett litet barn som fortfarande är beräknad till nyårsafton. Och våga tro på att de små sticken och kittlingarna jag faktiskt känner dagligen, betyder att det växer och gror.
 
Ljuvligt!

Gravid 13+5: Långsamt...

Tiden går så låååångsamt när man väntar...

Kampen mot PCO

Drömmen om ett barn - äntligen gravid!

RSS 2.0