Försök nr 4 officiellt avslutat

Idag kom mensen. Femton dagar efter Ovitrelle. Så sannolikt hade jag ägglossning då, tjoho. De spottings jag haft i tio dagar oroar mig fortfarande men ska fråga mottagningen när jag ringt.
Nu får vi se hur denna mens beter sig och om den hinner gå över innan första sommardoppet infaller.
Ha en fin sommar så ses vi i augusti om inte förr!

Såhär ser ett riktigt ilsket rött streck ut när graviditetsstickan visar negativt.

Negativt på bim-1

Det här med BIM (beräknad icke mens) stämmer ju inte riktigt när man tar Puregon och inte har en normal menscykel. Men om man räknar att en cykel ska vara 28 dagar, och med ÄL på dag 14, så kan man testa två veckor efter Ovitrelle. Imorgon lördag är det 14 dagar. Men eftersom det är midsommar och jag uppskattar alkohol vid sådana tillfällen, ville jag veta innan dess. Så jag testade redan igår, tolv dagar efter Ovitrelle/ägglossning och fick ett tydligt negativt besked. Idag, tretton dagar senare, provade jag igen och lika tydligt var det negativt. Jag testar ju med stickor som visar två streck vid graviditet och vid negativt ett streck som bara visar kontrollstrecket. Och både igår och idag lyste bara ett enda streck ilsket rosa.

Jag vet att man inte kan säga säkert så tidigt. Helst ska jag vänta några dagar till. Kanske en vecka till rentav. Men jag känner mig inte gravid och jag är osäker på om jag ens fick ägglossning med tanke på de spottings jag fått.
 
Dagarna efter Ovitrelle hade jag ont i brösten och mensvärk. Troligen bara biverkningar, med facit i efterhand. Så jag ställer in mig på att jag INTE är gravid och bestämmer mig för att ha en skön, avslappnad sommar och börja igen i augusti. Kanske kan jag försöka gå ner i vikt också, fast jag är sjukt omotiverad. Jag väger nästan 70 kg och skulle vilja väga åtminstone bara 60. Det skulle nog underlätta enligt nästan allt jag slukat om PCO och infertilitet på webben och i tidningsartiklar.
 
På ett sätt, och det känns märkligt, är jag lättad över att jag inte vara gravid nu. Jag ser positivt på att slippa illamående i sommar och inte behöva deklarera graviditet det första jag gör när jag kommer tillbaka till jobbet efter semestern. Det känns skönt att ta en paus då jag under hela våren knaprat piller och tagit sprutor. Det känns helt enkelt som att det där med barn, det tar vi i höst.

Ha en fin midsommar allesammans!

Normalläge idag

Idag känns allt som vanligt. Ingen mensvärk, inget humör i obalans, och bara pyttelite färgade flytningar. Nu håller vi tummarna att mensen kommer som den ska först nästa vecka, och kommer den inte (vilket vi hoppas mest på) så ska det bli två streck på stickan = gravid.
Jag var på grillkväll nyss med grannar och då var det en del bebissnack, särskilt som en utav dem hade sin sju veckors där. Jättesöt. Min sambo tittade mig extra mjukt i ögonen, han var kanske orolig att jag skulle tycka det var jobbigt, men vi båda kände där att vi längtade lite extra. Vi har ju vår lilla hemlighet, nästa sommar är det kanske vi som har barnvagn med oss.
På återseende.

Mens?

I lördags, för sex dagar sen, tog jag Ovitrellesprutan. Sen igår mår jag lite lätt illa, jag har mensvärk och i morse fick jag ljusbruna mensliknande sekret som hållit i sig under dagen, om än mycket små mängder. Jag vet att det finns något som heter nidblödning som sker när ägget fäster, men jag tvivlar på att det är detta då det inte är blod. Mensvärken förbryllar mig också. Ska jag få mens nu, en hel vecka i förtid?! Då kan jag ju omöjligen haft ägglossning i helgen. Nej, det här gör mig osäker och jag väntar spänt på om en mens ska infalla eller inte. Nån som kan ge en kvalificerad gissning vad det handlar om?

Lång väntan...

Det sämsta med att göra barn är att det är så lång väntetid mellan chanserna. Olidligt... det enda man kan göra är att prata med andra i samma situation på FL, jobba och planera inför semestern.
Om jag inte får två streck på stickan om fjorton dagar så måste jag vänta till mitten av augusti innan nästa behandling kan påbörjas.
Jag har redan börjat känna efter symptom vilket är urlöjligt egentligen. De ömma brösten består pga. Puregonet och det är väl ett lågt pris att betala. En del verkar ha fått värre biverkningar än så. I smyg har jag även kollat upp eventuellt BF (beräknat förlossningsdatum) om det skulle ta sig den här gången, och det blir i så fall 2 mars. Tihi. Jag strunter i att jag trissar upp mig själv - jag mår bra av att drömma mig bort och tror inte att besvikelsen blir alltför stor om jag inte lyckas på första försöket.
Får nog återkomma när jag har något mer intressant att säga. Hej då så länge!
 
Kanske blir en söt liten elefantunge istället?
Bild från http://factspod.blogspot.se/

Fjärde försöket - Ovitrelle

Ovitrelle 0,5 ml rakt in i hullet!
Under de närmsta 36h timmarna väntas ägglossning, sen måste jag vänta minst två veckor innan eventuell graviditet kan upptäckas.
 
 
http://modestil.se/sofie/wp-content/uploads//2010/09/ovitrelle.jpg
Tagen från http://modestil.se/sofie
 
 

Varning för äckligt inlägg...

... men jag har jättemycket flytningar idag! Måste ha trosskydd och det brukar jag sällan behöva.
Lite detaljer: Det ser ut som vispat, klumpig, genomskinlig äggvita, alldeles som skum. Jag trodde man fick sånt EFTER eller UNDER ägglossningen, inte innan? Fast då ska det iofs vara trådigt och inte rinnigt. Och mina bröst är fortfarande ömma, jag kunde knappt ha täcke igår kväll, jättekänsliga bröstvårtor har jag.
Jag längtar till ikväll då jag ska ta Ovitrellen. Det ska man ta 24-48h efter annan behandling, t.ex. Puregon, har jag läst i FASS. Fast innan dess ska jag ut med vänner och njuta av en förhoppningsfull fin sommarkväll. Man kan inte bara tänka på barn, eller hur?

Fjärde försöket Puregon dag 16: Symptom

Ville kasta in ett litet inlägg om lite symptom som jag tror mig känt såhär sista dagarna med Puregon. I lördags kände jag som hugg under några sekunder. Då var ju äggblåsorna inte klara, men lite aktivitet hade ju hänt med tanke på resultatet av slemhinnans tjocklek som visade sig på måndagen. Sedan har jag de senaste dagarna (dag 12-15) haft lite rinnande flytningar, eller klibbiga, beroende på dag. De har även varit vita. I måndags rann det till ordentligt vid ett tillfälle, riktigt vattnigt, så jag fick lov att springa in på toaletten och kolla att det inte var mens, så kanske berodde det på utvecklingen som skett under veckan. Jag har dessutom ömma bröstvårtor idag och det ska vara ett tecken på ägglossning har jag läst. Hoppas hoppas hoppas.

Fjärde försöket - Puregon: En mogen äggblåsa!

Min tjejkompis följde med idag till läkaren och väntade utanför. Hon fick höra nyheten först - jag har en mogen äggblåsa så nu är det dags för ägglossningssprutan att göra entré!
När jag kom till läkaren fick jag i vanlig ordning ta av mig på underkroppen (inte särskilt sexigt alls) och bli undersökt med vaginalt ultraljud. Först såg han lite missnöjd ut, han kollade runt bland äggblåsorna (som var ett par stycken) och mätte och antecknade. Jag såg på skärmen siffror som visade vad jag tror var ca 11 mm. Men så gick han tillbaka till höger sida och där stannade han till ett slag. Där låg den lite dold, en äggblåsa på 16 mm.
 
Det betyder att imorgon är den 18 mm och då ska jag spruta in Ovitrelle 250 mg för att få äggstocken att släppa ifrån sig ägget. Från och med då har jag och sambon 36 timmar på oss att göra mig gravid! Det här är stort steg för oss och det betyder att vi för första gången har en ärlig chans att försöka bli med barn, dvs. försök nr 1! De andra gångerna vill jag inte räkna för då har jag inte haft mogna äggblåsor och därmed ingen ägglossning. Ikväll blir det Puregon 75 enheter och imorgon kväll Ovitrelle.
 
Så nu är helgens aktiviteter spikade, åtminstone en utav dem, hehe. Om 14 dagar ska jag höra av mig till dem, oavsett om jag fått mens eller inte, och det betyder att jag inte ska testa med graviditetstest förrän då. Vad blir det....? *kollar i kalendern* 22 juni ja. Tänk om jag är på smällen i midsommar?! Inget rosévin, ingen sangria. Hur förklarar man det? Normalt sett brukar man ju inte köra bil efter midsommarfirande som vid andra festkvällar så fyllechauffiskortet kan jag inte spela. "Jag äter penicillin"? Äh, i-landsproblem...
 
Men om jag inte plussar, då blir det en mysig sommar med sambon och vännerna, och nya tag i höst. Inga ledsamheter, det lovar jag, för nu vet jag att jag kan få mogna äggblåsor av Puregon och då är det bara att köra igen i augusti!
 
-----------------------------
Jag tog förresten en tablett Folsyra nu när jag fick det positiva resultatet efter VUL. Folsyra motverkar fosterskador och många kvinnor får i sig för lite folsyra. Man ska ju äta 400 mikrogram folsyra om man planerar barn, helst en månad innan befruktningen men annars efter konstaterat graviditet, men vet ni om det räcker med 300 µg eller om det är farligt att få i sig 700 µg? Jag äter ju redan en multivitamin som innehåller 300 µg. Annars kanske jag kan ta en extra tablett varannan dag? När jag googlar på det står det att gravida kvinnor behöver 400-800 µg per dag. Vet ni något?

Efter VUL: 75ie i några dagar till

Efter VUL idag konstaterades att viss aktivitet skett; inga mogna äggblåsor än men livmodersslemhinnan har vuxit sen sist, från 5,5 mm till 8mm. Ett gott tecken för en för tunn slemhinna gör att ett befruktat ägg inte kan fästa.
Det är dessutom bra att det går lite långsamt. Vi ska ha tåååålamooood, som gynekologen sa. Jag ska fortsätta med 75 enheter några dagar till och sedan på återbesök. Återigen handlar det om att bara släppa ett ägg, inte fler.  Förhoppningsvis har det hänt mer tills dess.
 
Innan midsommar måste det hända något, så lät det visst, kanske stänger de ned mottagningen då? I så fall ser jag fram emot en paus och njuta av sommaren utan VUL-besök och hormoninjiceringar. För mitt i all spänning är jag en smula kluven. Jag är lite nervös för att bli gravid nu innan sommaren. Har ju nytt jobb och det känns lite jobbigt med tanken på att informera en sån sak så pass tidigt in på en ny anställning. Jag vill ju helst slutföra alla projekt och arbetsuppgifter som nu ligger på mig. Men så har jag fortfarande den här starka barnlängtan som river inuti mig. Ögonen som tåras när smärtan är för stor, när jag ser bebisar på byn, morsor och farsor med sina telningar - jag vill åsså ha! Och sambon vill ju också så gärna. Vi vill ju bilda familj nu. Finns det ens någonsin ett perfekt tillfälle för att få barn? Cheferna får ju ändå inget säga, ändå inget tycka. Kvinnor har i alla årtionden blivit på smällen... mer eller mindre lägligt.
 
 Och så är det här andra. Jag har längtat så sjukt länge, i flera år, och är så lycklig över att äntligen få ta det steg jag drömt om. Men det är la som att jag blivit mättad?! Att hjärnan och psyket liksom säger stopp, nu orkar vi inte fokusera på fler tankar om barn. Du måste ägna tankeverksamhet åt något annat också ibland. Livet t.ex. Det finns inga barn i ditt liv just nu så drop it! Det har slipats ända in i kraniet, den här besattheten...
 
Nu är det dags för injektion nummer 12 (7 st med 50ie, 5 st med 75ie).

Kvällen innan VUL

Imorgon är det vul. Då får vi veta om vi ska fortsätta med 75ie, höja eller avbryta.

Kampen mot PCO

Drömmen om ett barn - äntligen gravid!

RSS 2.0