Jobbigt just nu

Det känns motigt nu. Favoritbloggaren Mirka ("elvabarnsmamman" från Familjen Annorlunda) fick precis i detta nu sitt tolfte barn. Sju barn, nr 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, har hon fått under de här åren medan jag längtat efter mitt första. Jag är jätteglad för hennes skull. Men det påminner om min egen barnlöshet. Snart ett år har vi försökt. Ett år. Förstår ni hur tungt det är att ens kropp inte klarar att bli gravid, när jag önskar det så starkt både psykiskt och fysiskt? Om jag hade haft en ägglossning som fungerat hade jag kunnat haft en tremånaders baby nu. En jollrande liten älskling som jag kunnat lägga på bröstet och smeka över dess mjuka hjässa. Det gör ONT i mig att det är så svårt att uppnå min högsta dröm. När "alla andra" bara bestämmer sig och beställer in ett plus på stickan. Inte riktigt kanske, men så känns det nu. Varför ska just min kropp...? På något sätt har jag vetat om det här länge, långt innan jag ens tänkte på barn. Det var en händelse i skolan, i högstadiet. En klasskompis sa något om att en annan kompis skulle bli en bra mamma när hon blev stor. Och så liksom kom hon på mig, och kastade med en blick, och sa "och du också såklart" men jag hörde direkt att hon inte menade det. Det var på den tiden jag drömde om att ha en pojkvän, men aldrig fick. Så jag tänkte att det här med pojkvän, man, familj, barn, inte var något som var ämnat för mig. Och sen funkade aldrig mensen, den kom aldrig som den skulle och var aldrig som mina kompisars - regelbunden med mensvärk och PMS. Den var bara blod som antingen kom i mängder, eller antingen inte alls. Så jag började inte tänka i såna banor förrän jag träffade mitt ex, som plötsligt öppnade för att barn var något jag kunde få i mitt liv. Kanske handlade mest om att bli vuxen, alla tonåringar drömmer ju knappast om att bli mammor. Men det handlar också om en känsla. Att det här med moderskapet känns så onåbart och dessutom med en menscykel vars oregelbundenhet gett mig en känsla av att "äsch, jag kan ju ändå inte bli gravid". Därför var jag utan preventivmedel i nästan två år, med exet. Jag bara kände att det ändå inte skulle gå.
Nu äntligen är jag på väg, men den känslan är fortfarande kvar som en skugga: det kommer ändå inte gå...

Så, nu har jag skrivit av mig. Tack för att ni finns, alla snälla besökare som ibland till och med skriver en snutt...
 
86810563
(c) http://www.jhonta.com/news/?p=520

Försök nr 5: Provera

Idag intogs första Proveratabletten av 10! Förhoppningsvis blir det en mens om två veckor och då kan jag börja med sprutor.
Avståndet till BIM känns oöverstigligt långt, men snart, snart är jag där och kan sitta och känna efter vilka graviditetssymtom som finns och inte finns.

Svar på kommentar

En läsare ställde några frågor så jag tänkte svara här för enkelhetens skull.
 
Camilla: Hur många dagar tog du Puregon under ditt första försök? Och vilka enheter fick du ta dessa dagar? Räckte en ampull? Antar att du fick hämta ut fler nålar då en förpackning bara innehåller nio st. Hur dags varje kväll tog du sprutan? Hur många ultraljud fick du gå på under beh? Många frågor, hoppas du orkar svara :) Lycka till med nästa försök.
 
Hur många dagar tog du Puregon under ditt första försök?
Jag tog Puregon i 16 dagar.
 
Och vilka enheter fick du ta dessa dagar?
50 enheter i sju dagar, 75 enheter i nio dagar.
 
Räckte en ampull?
En ampull räckte. Eftersom den rymmer 600 IE ringde jag sköterskan och kollade, men hon sa att det alltid finns mer än så i en ampull.
 
Antar att du fick hämta ut fler nålar då en förpackning bara innehåller nio st.
Jag fick ta hur många nålar jag ville på mottagningen så jag tog en grabbnäve och fyllde sedan på vid behov. Lite som när skolsyrran delade ut kondomer ;)
 
Hur dags varje kväll tog du sprutan?
Kl. 22 varje kväll har jag för mig.
 
Hur många ultraljud fick du gå på under beh?
Fyra UL. Först en gång samma dag som vi startade, sedan efter sju dagar (då jag fick höja till 75ie eftersom det inte hände nåt), sedan fem dagar senare och därefter fyra dagar då en blåsa mätte 16 mm och jag fick klartecken att börja med Ovitrelle!
 

Många frågor, hoppas du orkar svara :) Lycka till med nästa försök.
Tack!

26 augusti

Måndagen den 26 augusti planerar jag att börja med nästa behandling. Då kommer en eventuell ägglossning ske när jag och killen har möjlighet att vara tillsammans.
Kom tillbaka då!

Snart dags för nästa försök

Sommaren har gått i romantikens och glädjens tecken, och jag har haft en skön ledighet som nu övergått i vardag. Pausen från "verkstan" har varit välbehövd. Jag har tänkt mer på mig själv och min omgivning, än på bebisar och behandlingar vilket var sunt för kropp och själ! Och för oss. Stunderna med gråt kan räknas på ena handens fingrar.

Jag har varit hos doktorn och kollat med ultraljud; jag har en liten slemhinna som behöver blödas ur först innan jag börjar med Puregon. Det som gäller nu är: Provera för mens (tabletter 10 dagar + mens inom 5 dagar), sedan Puregon (minst 7, max 20 dagar om det går som sist) och sist Ovitrelle. Eftersom jag fick konstiga blödningar/flytningar sist ska jag ta Ovitrelle två eller tre gånger för att verkligen få ägget släppt.

Dock kommer livet emellan, och jag kan inte börja med behandlingen riktigt än. Den veckan som jag har chans att få ägglossning kommer nämligen inträffa när jag och sambon inte kan ha sex, pga. yttre omständigheter, så jag måste skjuta på det ca 2-3 veckor. Jag vill ju inte få ägglossning utan chans till befruktning, eller hur?! Och för att verkligen inte riskera att missa ÄL anpassar vi behandlingen efter livet, kort sagt.

Så vi ses om ett tag - då kommer fler uppdateringar!

Kampen mot PCO

Drömmen om ett barn - äntligen gravid!

RSS 2.0